Počet záznamů: 1  

Volka, Karel, 1941-

  1. Osobní jménoVolka, Karel, 1941-, Prof.ing.
    Jiné jménoVolka, K., 1941-
    Biogr.poz.Narozen 28. 6. 1941. Chemik, vědec a vysokoškolský pedagog Ústavu analytické chemie FCHI VŠCHT v Praze (vedoucí ústavu 1991-2008, prorektor 1994-1996). V rámci oboru analytické chemie zaměřen zejména na molekulovou spektroskopii, metody vibrační spektroskopie, přispěl jak k rozvoji „tradičních“ metod infračervené a Ramanovy spektroskopie, tak i nově rozvíjených chiroptických technik. Publikace v oboru.
    Zdroj datFogl, Jaroslav, Volka, Karel. Analytické tabulky. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická, Chemicko-inženýrská fakulta, 2000. ISBN 80-7080-371-1 ; autoritní forma
    Volka, Karel. Infračervená spektroskopie jako zdroj analytických chemických informací. Praha, 1990. Habilitační práce. Vysoká škola chemicko-technologická v Praze ; autoritní forma
    Člupek, Martin, Matějka, Pavel, Volka, Karel. Noise reduction in Raman spectra: Finite impulse response filtration versus Savitzky-Golay smoothing. In: Journal of Raman Spectroscopy. Vol. 38, 2007, issue 9, s. 1174-1179. ISSN 0377-0486 ; autoritní forma
    www(Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Fakulta chemicko-inženýrská, Ústav analytické chemie), cit. 9. 4. 2018 ; profesní údaje
    www(VŠCHT, FCHI, Žádost o akreditaci oboru habilitačního řízení / oboru řízení ke jmenování profesorem, Analytická chemie, 2015), cit. 9. 4. 2018 ; datum narození, biografické a profesní údaje
    Životní jubilea členů společnosti ve 2. čtvrtletí 2001. 60 let. Prof. Ing. Karel Volka, CSc., (28. 6.), VSCHT Praha. In: Bulletin Asociace českých chemických společností. Roč. 32, 2001, č. 1. ISSN 2464-5605 ; datum narození
    www(Scopus), cit. 9. 4. 2018 ; odkaz viz
    Druh soub.Soubor osobních jmen a jmen rodin
    Odkazy (3) - Digitalizované dokumenty
    (9) - Odborná literatura, mapy
    Databáze národních autorit NK ČR
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.