Počet záznamů: 1
Vaříme účelně pro zdravé i nemocné
Autor Úlehlová-Tilschová, Marie, 1896-1978 (Sestavovatel, kompilátor) Název Vaříme účelně pro zdravé i nemocné / sestavila M. Úlehlová-Tilschová s kolektivem Vydání 3. vyd. Nakl.údaje Praha : SZdN, 1956 Fyz.popis 507 s. : il., tab. ; 22 cm Poznámky Fot. snímky: Bohuslava Štorová, Eva Kašparová ... [a j.]. DOKUMENT JE K DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ! Obsahuje věcný rejstřík a bibliografii Předmět.hesla 7 výživa * 7 potravinářství * 7 dietoterapie * 7 gastronomie * 7 fyziologie výživy * 7 zdravé potraviny * 7 potraviny - analýza * 7 vaření * 7 jídelníček * 7 dietoterapie - metody * 7 potraviny - manipulace - ekonomika Forma, žánr 7 kuchařské knihy * příručky Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 612.39 * 613.2 * 663/664 * 615.874.2 * 641/642 Anotace Kolektivní práce význačných odborníků pojednává úvodem o zásadách správné výživy a uvádí slovníček hlavních poživatin a výrobků potravinářského průmyslu s údaji o jejich vlastnostech, složení a použití. Střední část knihy tvoří kuchařské předpisy pro přípravu jídel všeho druhu, mezi nimiž nechybějí ani některá jídla staročeská, slovenská, sovětská aj. Další kapitoly informují o zásadách pro sestavování jídelních lístků, o dětské výživě, o dietní výživě nemocných podle druhu choroby a o hospodářské stránce přípravy pokrmů Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština URL Digitalizovaný dokument Vlastník Kladno SVK Druh dok. Digitalizované dokumenty
Počet záznamů: 1