Počet záznamů: 1
Tabulky výživných hodnot potravin
Author Krondl, Magdalena, 1924- (Author) Title Tabulky výživných hodnot potravin / vypracovali M. Škopková, O. Šmrha, J. Váša ; Předmluva K. Halačka Other author (Author) Šmrha, Oldřich, 1922-2011 (Author) Issue II. vydání zcela přepracované a rozšířené Issue stat. Praha : Státní zdravotnické nakladatelství, 1957 Phys.des. 496 stran Note 4000 výt.. Opr.. DOKUMENT JE K DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ! Obsahuje bibliografii a rejstřík Subj. Headings 7 výživové doporučené dávky * výživa člověka * nutriční hodnota potravin * tabulky Form, Genre monografie Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 612.39 * 641.1 * (083.4) Annotation Publikace pojednává o kalorickém a biologickém složení běžně u nás konsumovaných potravin a potravinářských výrobků a o jejich rozpisu pro praktické používání. Nové, značně rozšířené vydání (první z r. 1952) zahrnujevevětšímířevýsledky výzkumného šetření domácích potravinových surovin a potravinářských výrobků, dále údaje o obsahu vody, sušiny, popela a vlákniny, složení podle technologických dílů nebo rozptylové hodnoty, nově zařazenyjsoutabulkyprotržní váhu potravin, váhu dávek pro jednu osobu a pod. Nově je zpracována i kapitola o prozatímních vyživovacích normách a o jejich praktickém převedení na spotřebu základních potravin. Country Czech Republic Language Czech URL Digitalizovaný dokument Owner Kladno SVK Doc. Kind Digitalizované dokumenty
Počet záznamů: 1