Počet záznamů: 1  

Základy fyziologie rostlin

  1. Autor Kincl, Miloslav, 1923-2005 (Autor)
    NázevZáklady fyziologie rostlin / Miloslav Kincl, Luděk Faustus
    Další autor Faustus, Luděk, 1927- (Autor)
    Další korp. Státní pedagogické nakladatelství
    Vydání1. vyd.
    Nakl.údajePraha : Státní pedagogické nakladatelství 1978
    Fyz.popis168 s. : il., tab., grafy ; 25 cm
    Poznámky5000 výt.. DOKUMENT JE K DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ!
    Obsahuje věcný rejstřík a bibliografii na s. 158-160
    Předmět.hesla fyziologie rostlin
    Forma, žánr učebnice
    Konspekt58 - Botanika
    MDT581.1 * 371.671
    AnotaceSrozumitelně a názorně zpracovaná učebnice pro studující učitelství na vysokých školách i učitele biologie ve školní praxi. Je vhodnou příručkou i pro studenty středních škol a ostatní zájemce, kteří hledají cestu ke zkoumání přírodních zákonitostí. Kniha usnadňuje především orientaci v tak intenzívně se rozvíjejícím a velmi tvárlivém oboru botaniky, jakým je rostlinná fyziiologie. První dvě kapitoly usnadňují čtenáři pochopení podstaty nejzákladnější životních projevů především zelených rostlin. V úzkém spojení se zemědělskou výrobou jsou ve 3. a 4. kapitole vysvětleny otázky výživy rostlin. Dynamický vztah rostliny a prostředí dokresluje text 5. kapitoly s četnými grafy a příklady zemědělské aplikace. Celkovou charakteristiku rostliných organismů doplňuje 6. kapitola o rozmnožování rostlin a 7. kapitola o základní údaje z klasické genetiky. Závěrečná 8. kapitola pojednává o pohybech rostlin. Podrobný obsah a věcný rejstřík usnadňují čtenáři orientaci. Grafické členění textu, tabulky, přehledy a ilustrace přispívají k snazšímu zapamatování a zpřístupňují text širšímu okruhu čtenářů.
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    URLDigitalizovaný dokument
    VlastníkKladno SVK
    Druh dok.Digitalizované dokumenty
    Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz
    Základy fyziologie rostlin

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.