Počet záznamů: 1  

Praha včerejška a zítřka

  1. Autor Říha, Josef Karel, 1893-1970 (Autor)
    NázevPraha včerejška a zítřka : [Určeno architektům a urbanistům i milovníkům staré i nové Prahy] / [Autoři:] J.K. Říha, O[ldřich] Stefan, J[iří] Vančura ; Fot. K. Plicka a J. Vančura
    Další autor Plicka, Karel, 1894-1987 (Fotograf)
    Vančura, Jiří, 1907-1999 (Autor) (Fotograf)
    Stefan, Oldřich, 1900-1969 (Autor)
    Vydání1. vyd.
    Nakl.údajePraha : SNTL, 1956 (Brno : Brněn. knihtisk., z.z.)
    Fyz.popis172, [2] s. ; fot. 8°
    EdiceŘada stavební literatury
    Edice/záhl.Řada stavební literatury
    PoznámkyPřehl. lit.. Marginalie. 8400 výt.. DOKUMENT JE K DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ!
    Předmět.hesla7 Praha, architektura * 7 Praha, dějiny * 7 Vznik a vývoj * urbanismus * umělecká fotografie * 7 výstavba měst
    Praha (Česko)
    Forma, žánr monografie
    Konspekt72 - Architektura
    AnotaceKniha pojednává o vzniku a celkovém vývoji Prahy, jejím terénu, zastavění a architektuře. Rozebírá osobitou tvářnost Prahy, upozorňuje na omyly, k nimž došlo v 2. pol. 19. a 1. pol. 20. stol. a zaměřuje se na budoucí výstavbu města na základě teoretických rozborů. Kapitoly o dějinách pražského území, o charakteru dnešní Prahy (50. léta 20. stol.) a jejích přírodních podmínek, o Praze jako výtvarném problému a budoucnosti města přispívají k poznání historické krásy Prahy i závažných urbanistických problémů. Publikace je určena architektům, urbanistům i laické veřejnosti, která má zájem o Prahu starou i novou. - Literatura.. Publikace se soustředí na Prahu jako celek, sleduje její útvar přírodní i stavební z hlediska architekta a zjišťuje její vlastnosti a potřeby pro přítomnost i budoucnost.
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    URLDigitalizovaný dokument
    VlastníkKladno SVK
    Druh dok.Digitalizované dokumenty
    Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz
    Praha včerejška a zítřka

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.