Počet záznamů: 1
Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž
Autor Vašák, Jaroslav, 1947- (Autor) Název Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž / Jaroslav Vašák Název na titulní stránce Jak se vařívalo dříve a jak dnes Jak se vařívalo dříve - a jak dnes Vydání V elektronické podobě vydání první Nakl.údaje [Praha] : Stanislav Plášil - nakladatelství Viking, [2016] ©2016 Fyz.popis 1 CD-ROM (971 nečíslovaných stran) ; 12 cm ISBN 978-80-7482-224-7 : Poznámky Název z disku. Terminologický slovník Obsahuje bibliografii Předmět.hesla česká jídla * tradiční jídla - Česko Forma, žánr kuchařské recepty * CD-ROM Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.568(437.3) * 641.565/.568 * (437.3) * (083.12) * (0.034.44) Anotace Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus?Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes.Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.Jedná se o sjednocené (a rozšířené) vydání všech pěti dílů oblíbené kuchařky, jež byly dříve publikovány samostatně. Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Počet ex. 1, z toho volných 0, prezenčně 1 Vlastník Kladno SVK Druh dok. Audiovizuální a elektronické zdroje Signatura Lokace Dislokace Info T 954 Všeobecná studovna depozitář pouze prezenčně
Počet záznamů: 1