Počet záznamů: 1  

Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž

  1. Vašák, Jaroslav, 1947-

    Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž / Jaroslav Vašák. -- V elektronické podobě vydání první. -- [Praha] : Stanislav Plášil - nakladatelství Viking, [2016]. -- ©2016. -- 1 CD-ROM (971 nečíslovaných stran) ; 12 cm. -- Název z disku. -- Terminologický slovník. -- Obsahuje bibliografii. -- Abstrakt: Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus?Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes.Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.Jedná se o sjednocené (a rozšířené) vydání všech pěti dílů oblíbené kuchařky, jež byly dříve publikovány samostatně. -- ISBN : 978-80-7482-224-7 :.

    česká jídla * tradiční jídla - Česko * kuchařské recepty * CD-ROM
    641.568(437.3) * 641.565/.568 * (437.3) * (083.12) * (0.034.44)
    641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla


Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.