Number of the records: 1
Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž
Author Vašák, Jaroslav, 1947- (Author) Title Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž / Jaroslav Vašák Název na titulní stránce Jak se vařívalo dříve a jak dnes Jak se vařívalo dříve - a jak dnes Issue V elektronické podobě vydání první Issue stat. [Praha] : Stanislav Plášil - nakladatelství Viking, [2016] ©2016 Phys.des. 1 CD-ROM (971 nečíslovaných stran) ; 12 cm ISBN 978-80-7482-224-7 : Note Název z disku. Terminologický slovník Obsahuje bibliografii Subj. Headings česká jídla * tradiční jídla - Česko Form, Genre kuchařské recepty * CD-ROM Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641.568(437.3) * 641.565/.568 * (437.3) * (083.12) * (0.034.44) Annotation Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus?Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes.Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.Jedná se o sjednocené (a rozšířené) vydání všech pěti dílů oblíbené kuchařky, jež byly dříve publikovány samostatně. Country Czech Republic Language Czech Copy count 1, currently available 0, at library only 1 Owner Kladno SVK Doc. Kind Audiovisual and electronic resources Call number Location Sublocation Info T 954 Všeobecná studovna depozitář In-Library Use Only
Number of the records: 1