Search results
- Kouzlo fermentace s plísní koji / Rich Shih a Jeremy Umansky ; s předmluvou Sandora Katze ; překlad Tomáš Roztočil a Petra Zrůstková . Praha : Alferia, 2023 333 stran, 16 stran obrazových příloh [1, currently available 1, Access to Shelves 1]
- Fermentované potraviny ke každému jídlu : kuchařka plná rychlých a snadných receptů s 10 potravinami bohatými na živé kultury / Hayley Barisa Ryczeková ; z anglického originálu Fermented foods at every meal ... přeložila Barbora Šůchová . Praha : Alpha Book, 2023 192 stran [1, currently available 0]
- Zkvašeno : kuchařka na doma / Zuzana Ouhrabková, Vláďa Sojka . Brno : Jota, 2023 310 stran [1, currently available 0]
- Kvašená zelenina na 1008 způsobů : Kyse♥ a přátelé : jak mléčně kvasit stovky druhů zeleniny ve vlastní šťávě, v barevných nálevech, se solí i bez soli, v otrubách, v misu, s moukou, se sójovou omáčkou, s ovocem a v ovocné šťávě, s různými druhy koření, bleskově, střednědobě i dlouhodobě, v zeláku i ve sklenicích... / napsali: Jan Kysela, Kateřina Kyselová . Starý Hrozenkov : Kateřina Kyselová - Kyselové a přátelé, 2022 121 stran [1, currently available 1]
- Divoké kvašené nápoje : limonády, piva, vína, medoviny / Pascal Baudar ; překlad Tomáš Roztočil . Praha : Alferia, 2022 299 stran [1, currently available 1, Access to Shelves 1]
- Na celý život : kniha plná opravdového jídla a zdraví / Michaela Luňáčková . Praha : Michaela Luňáčková, 2021 287 stran [2, currently available 2, Access to Shelves 1]
- Umění fermentace. Díl první, Postupy & vybavení, nakládaná zelenina & kimčchi, kysané nápoje, domácí kefíry, jogurty & sýry, medoviny, vína & cidery / Sandor Katz ; překlad Tomáš Roztočil . Praha : Alferia, 2021 353 stran [1, currently available 1]
- Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture : domácí výroba pokrmů a nápojů s živými kulturami včetně 100 receptů od kimči po kombuchu / Kathryn Lukas a Shane Peterson ; fotografie Eric Wolfinger ; z anglického originálu The Farmhouse Culture guide to fermenting přeložila Martina Benešová . Olomouc : ANAG, [2021] ©2021 371 stran [1, currently available 0]
- Fermentace / Holly Davisová ; přeložili: Jan a Dina Podzimkovi . Praha : Grada, 2021 271 stran [2, currently available 0]
- Umění fermentace. Díl druhý, Pivo & další alkoholické nápoje, kváskový chléb, miso, tofu & tempeh, maso, ryby & vejce, proměna společnosti / Sandor Katz ; překlad Tomáš Roztočil . Praha : Alferia, 2021 337 stran [1, currently available 0]