Number of the records: 1  

Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž

  1. Author Vašák, Jaroslav, 1947- (Author)
    TitleJak se vařívalo kdysi a jak dnes, A-Ž / Jaroslav Vašák
    Název na titulní stránceJak se vařívalo dříve a jak dnes
    Jak se vařívalo dříve - a jak dnes
    IssueV elektronické podobě vydání první
    Issue stat.[Praha] : Stanislav Plášil - nakladatelství Viking, [2016]
    ©2016
    Phys.des.1 CD-ROM (971 nečíslovaných stran) ; 12 cm
    ISBN978-80-7482-224-7 :
    NoteNázev z disku. Terminologický slovník
    Obsahuje bibliografii
    Subj. Headings česká jídla * tradiční jídla - Česko
    Form, Genre kuchařské recepty * CD-ROM
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC641.568(437.3) * 641.565/.568 * (437.3) * (083.12) * (0.034.44)
    AnnotationVšichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba kaprové mléko, třebule, kundrábek, panádl nebo gerštl? Používáte často vopich, hlavatici či prezle? Zpejchnete cibuli? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času lampredu či pajšl? Mlsáte parfait? A co byste udělali, kdyby po vás chtěl někdo fidibus?Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes, A – Ž, vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes.Kniha je doplněna o slovníček vysvětlující nepříliš běžné kulinářské výrazy a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.Jedná se o sjednocené (a rozšířené) vydání všech pěti dílů oblíbené kuchařky, jež byly dříve publikovány samostatně.
    CountryCzech Republic
    LanguageCzech
    Copy count1, currently available 0, at library only 1
    OwnerKladno SVK
    Doc. KindAudiovisual and electronic resources
    Call numberLocationSublocationInfo
    T 954Všeobecná studovnadepozitářIn-Library Use Only

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.